Minőségellenőrzés

Aki a legjobbat akarja, annak a legjobb ellenőrzésre van szüksége.

A Zentis az egyik legjelentősebb gyümölcsfeldolgozó cég. Ezt nem csak kitüntetésnek tekintjük, hanem a kemény munka eredményének és kötelezettségként is arra, hogy a jövőben is keményen dolgozzunk a sikereinkért. A teljes körű minőség ellenőrzési politikánk, valamint a rendszeres ellenőrzések és tanúsítások külső szakértők bevonásával és a független tesztelő létesítmények biztosítják, hogy csak a legjobb termékeket szállítsuk ki.

Hogyan biztosítja a Zentis

a jó minőséget?

A Zentisnél a kompromisszumok nélküli minőségellenőrzés az alapanyag-beszállítók kiválasztásával és tesztelésével kezdődik. A gyümölcs rendkívül érzékeny természetes alapanyag, amelyet a legnagyobb gondossággal kell termeszteni, és a legszigorúbb higiéniai feltételek mellett kell betakarítani és feldolgozni.

A termékek minőségével és biztonságával szembeni magas színvonalú követelmények érvényesülésének garantálása érdekében a Zentis kizárólag régóta bevált beszállítókkal dolgozik, akiket rendszeresen ellenőriznek.

A végtermékek állandóan magas minősége ezt bizonyítja. A legszigorúbb bejövő ellenőrzések és az áruk garantált nyomon követhetősége is átláthatóságot és elszámoltathatóságot teremt a teljes gyártási folyamat során.

Gyártási folyamataink rendkívül fejlettek és különösen kíméletesek, így a gyümölcs természetes íze megmarad. A folyamatokat kísérő kiterjedt minőség-ellenőrzésnek köszönhetően a Zentis az ipari előírást jóval meghaladó minőséget és frissességet tud garantálni. A Zentis az IFS (International Featured Standard Food) és az FSSC (Food Safety System Certification 22000: 2010) tanúsítványaival rendelkezik.

Az alapanyagok eredetétől

a végtermék kiszállításáig:

A legmodernebb gyártási rendszerek, a kiterjedt elemzési technológia és a speciálisan képzett alkalmazottak biztosítják, hogy a Zentis minősége egyenletes és elsőosztályú legyen. De nekünk ez nem elég. Proaktívan biztosítjuk a minőséget: naponta és megelőző jelleggel ellenőrizzük a RASFF (Rapid Alert System for Food and Feed) európai sürgősségi riasztórendszer jelentéseit.

 

Ezáltal pontos áttekintést kapunk az élelmiszerbiztonság témájában aktuális beszámolókról, és ezzel tudáselőnyt is kapunk - ami valódi biztonsági előnyt jelent számunkra és vásárlóink ​​számára. De szakmai szövetségek, egyetemek, külső laboratóriumok, fogyasztói fórumok és vásárlói platformok is információforrásaink közé tartoznak, és olyan élelmiszer-szakértelemmel látnak el bennünket, amelyet az iparági szövetségek aktívan keresnek.

A minőségbiztosítás másik eszköze, amelyet használunk, a HACCP koncepció (Hazard Analysis and Critical Control Point). Ez a koncepció magában foglalja a teljes gyártási folyamat rendszeres kockázatelemzését.

Teljes ellenőrzés

a feldolgozás előtt, közben és után

A feldolgozás előtt

 

Egy természetes termékekkel dolgozó iparágban a kiindulási anyag nem szabványosítható, mint a tisztán ipari termelési folyamatokban. Ennek ellenére számunkra a minőségbiztosítás az alapanyag természetes ingadozásának minimalizálását is jelenti.

 

Ezt sokéves bizalmi együttműködésünkkel és beszállítóinkkal való rendszeres auditokkal biztosítjuk. Az alapanyagot a beérkező áruellenőrzés során mi ellenőrizzük és külső szaklaboratóriumok vegyileg megvizsgálják. Ezután csak a kiadott árukat dolgozzák fel tovább. 

A feldolgozás során

A gyártás következő szakaszában az osztályokon átívelő gyártásközi ellenőrzés biztosítja, hogy minden Zentis termék megfeleljen a törvényi, valamint azoknak a lényegesen magasabb minőségi követelményeinknek, mint amiket ügyfeleink támasztanak.

A feldolgozás után

A kimenő áruellenőrzés során minden terméket újra ellenőriznek érzékszervi, mikrobiológiai és analitikai minőségi paraméterek tekintetében. Csak ezután kerülnek a kereskedelembe vagy a feldolgozóiparba.

Tanúsítvány

Nálunk mint minden mást, a minőségbiztosítási rendszerünket is rendszeresen – évente – külső tanúsító szervezetek ellenőrzik az International Featured Standard Food (IFS) és a Food Safety System Certification 22000: 2010 (FSSC) követelményeinek megfelelően.

A teszt és értékelés összetevői az élelmiszerbiztonság, a személyi és ipari higiénia, a folyamatos nyomon követhetőség és a folyamatos személyzet rendelkezésre állása: belső képzés. Örömünkre és az Ön biztonsága érdekében ezzel az eljárással sikeres múltra tekinthetünk vissza: 1993 óta a Zentis minden IFS teszten megkapta a „Magasabb szint” minősítést.

Az alábbi linkek alatt összegyűjtöttük azokat a tanúsítványokat, amelyeket aacheni gyártóüzemeink a zökkenőmentes minőségirányításnak köszönhetően szereztek meg.

A Zentis hamarosan egy újabb díjat kap

a folyamatos minőségi teljesítményért

A nagy múltú Zentis cég immár nyolcadik alkalommal nyerte el a Német Mezőgazdasági Társaság (DLG) "Hosszú távú termékminőségért díját". Ezt a díjat csak akkor ítélik oda, ha a DLG legalább öt egymást követő évben rendszeresen és sikeresen teszteli a vállalatokat. Ezzel a Zentis ismét bizonyítja szigorú minőségirányítását: a következetes minőségi törekvésnek, a több mint 125 éves szaktudásnak és a töretlen úttörő szellemnek köszönhetően.

Újabb díj a minőségért és

a gyümölcsös kompetenciáért.

Intenzív és megalkuvást nem tűrő minőségpolitikájáért a Zentis egymás után második alkalommal nyerte el a Szövetségi Élelmiszer- és Mezőgazdasági Minisztérium (BMEL) Szövetségi Tiszteletbeli Díját. Már 2017-ben a Zentis volt az első gyümölcsfeldolgozó vállalat, amely elnyerte a Szövetségi Tiszteletbeli Díjat. Ez a díj a legmagasabb kitüntetés, amiben egy német élelmiszeripari vállalat minőségi szolgáltatásaiért részesülhet. A megújított díj nagy megtiszteltetés a Zentis számára, és annak jele, hogy az állandó minőségellenőrzést és a legmagasabb minőségi elvárások mentén végzett kemény munkát megbecsülik és elismerik.

Kapcsolat

Mindig a tevékenységünk legjavát adjuk. Szintén használatban van.

Örülünk, hogy termékeink megfelelnek az Ön ízlésének.

Szívesen válaszolunk kérdéseire személyesen.

 

Az Ön útja hozzánk:

 

Zentis Hungária Bt.
2646 Drégelypalánk
Fő út 178

 

Tel.: +36 35 567-560
Fax: +36 35 567-234

E-mail: zentishu@zentis.hu