Allergén-kezelés

A Zentis külső szaktanácsadókkal szoros együttműködésben egy független allergénkezelési rendszert hozott létre, amely szabályozza az allergén alapanyagok, köztes és végtermékek helyes kezelését a beszerzéstől a kiszállításig. Az allergénkezelés részeként azonosított allergénekkel való lehetséges keresztszennyeződést a termékeken egy kiegészítő címke részeként jelzik, pl. B. "dióféléket tartalmazhat".

14 fő allergént

kell címkézni

Az élelmiszer-címkézési rendelet 14 fő allergént határoz meg, amelyeket mindig fel kell tüntetni a termék címkéjén, ha összetevőként szerepelnek benne.

  • Glutént tartalmazó gabonafélék (búza, rozs, zab, tönköly, árpa, kamut vagy hibrid törzsek), gabonatermékek és rákfélékből készült termékek,
     

  • Tojás és tojástermékek
     

  • Hal és haltermékek
     

  • Földimogyoró és földimogyoró-termékek
     

  • Szója és szójatermékek
     

  • Tej és tejtermékek
     

  • Diófélék (mandula, mogyoró, dió, kesudió, pekándió, brazil dió, pisztácia, makadámia dió, queenslandi dió) és dióból készült termékek
     

  • Mustár és mustártermékek
     

  • Szezámmag és szezámtermékek
     

  • Zeller és zellertermékek
     

  • SO₂ > 10 mg/kg
     

  • Csillagfürt és a belőlük készült termékek
     

  • Puhatestűek és a belőlük készült termékek

Ezen kívül:

az allergénkezelésünk

A Zentis külső szaktanácsadókkal szoros együttműködésben egy független allergénkezelési rendszert hozott létre, amely szabályozza az allergén alapanyagok, köztes és végtermékek helyes kezelését a beszerzéstől a kiszállításig.

 
Az allergénkezelés legfontosabb pontjai a következők:

  • az allergén összetevők alapanyag-készítményének térbeli elkülönítése
     

  • az allergén alapanyagok, szerszámok és szállítóedények színes címkézése
     

  • az allergén készítmények előállításának speciális termelési területekre való koncentrálása
     

  • minden rendszer, szállítótartály és szerszám tisztítási teljesítményének ellenőrzése
     

  • kockázatértékelések elvégzése semleges szaktanácsadóval együtt
     

  • az allergének bevonása a HACCP koncepcióba
     

  • A munkavállalók részletes tájékoztatása és képzése minden területen a munkahelyi háttérrel és új folyamatokkal kapcsolatban

Tanúsítvány

2016-ban a Zentis ismét megkapta a DIN EN ISO / IEC 17020: 2012 tanúsítványt a sikeresen bevezetett allergénkezelésnek köszönhetően. Az új ismeretek és a jogi változások azonnal beépülnek a meglévő folyamatokba – a fogyasztók átfogó tájékoztatása és biztonsága érdekében.

Kapcsolat

Mindig a tevékenységünk legjavát adjuk. Szintén használatban van.

Örülünk, hogy termékeink megfelelnek az Ön ízlésének.

Szívesen válaszolunk kérdéseire személyesen.

 

Az Ön útja hozzánk:

 

Zentis Hungária Bt.
2646 Drégelypalánk
Fő út 178

 

Tel.: +36 35 567-560
Fax: +36 35 567-234

E-mail: zentishu@zentis.hu