Történelem

Szenvedély a gyümölcsök iránt, generációk óta

A vállalat Franz Zentis általi 1893-as alapítása óta a gyümölcs iránti szeretetünk az aacheni regionális élelmiszer-kereskedésből nemzetközi családi vállalkozást és európai vezető gyümölcsfeldolgozó vállalatot varázsolt. Itt elolvashatja, hogy mindez hogyan kezdődött:

1893

1900-as évek

20-as évek

30-as évek

50-es évek

60-as évek

A tejtermékeket most már gyümölcsökkel teszik egzotikussá. Banán, ananász és más ízletes déligyümölcsök csillapítják a messzi tájak után sóvárgó vásárlók vágyait. A 60-as évek közepén a „Warm Flavor” készítmények is újdonságnak számítottak. A Zentis csokoládé, vanília vagy mogyoró ízű termékeivel fellelkesítette az országot. Ez alapozta meg a későbbi úttörő innovációk, például a stracciatella joghurthoz először használt szilárd csokidarabok létjogosultságát.

70-es évek

80-es évek

90-es évek

1995-tól napjainkig: A Zentis bővül

A Zentis újítása: megnyílt a második aacheni üzem

A sikerhez egyre nagyobb termelési terület vált szükségessé. A központi elhelyezkedés miatt rövidesen szűkössé vált a hely a nagyszabású ötletek megvalósításához. Az édességek gyártását 1995-ben az aachen-eilendorfi üzembe helyezték át. Ehhez 28 millió euró értékben kiépítették és újraszervezték a Jülicher Straßén található telephelyet: a 70 000 m²-es terület elegendő helyet biztosít az optimális gyártási folyamatok számára.

2013-ban